En snabbakad, mörk och nyttig limpa med bikarbonat som jäsmedel.
Solroskärnorna kan bli grönfärgade av bikarbonaten efter gräddning men det är inte farligt och påverkar inte smaken.
Ingredienser
1 dl solrosfrön
½ dl linfrö
2 ½ dl vetekli
3/4 dl vetekross
2 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 dl filmjölk
Knappt 1 dl mörk sirap
Smör till formen
Vetekli till formen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
Smöra en 1 ½ liters bakform och bröa den med vetekli.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap. Rör om väl eller kör ihop med elvisp.
- Häll smeten i formen, jämna till ovansidan.
Grädda längst ner i ugnen ca 1 timme.
Låt brödet svalna på galler under bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (0)