Absinths lunchbröd

Serverar: 1 portioner

En snabbakad, mörk och nyttig limpa med bikarbonat som jäsmedel. Solroskärnorna kan bli grönfärgade av bikarbonaten efter gräddning men det är inte farligt och påverkar inte smaken.

Ingredienser

  • 1 dl solrosfrön
  • ½ dl linfrö
  • 2 ½ dl vetekli
  • 3/4 dl vetekross
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 dl filmjölk
  • Knappt 1 dl mörk sirap
  • Smör till formen
  • Vetekli till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Smöra en 1 ½ liters bakform och bröa den med vetekli. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap. Rör om väl eller kör ihop med elvisp.
    2. Häll smeten i formen, jämna till ovansidan. Grädda längst ner i ugnen ca 1 timme. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben