Adventsbröd

Serverar: 1 portioner

Gott bröd med nötter på till advent!

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 dl Dansukker farinsocker
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl gräddfil
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 dl russin
  • Till formen
  • Smör eller margarin
  • Vetemjöl
  • Garnering
  • 1 dl cashewnötter
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker smidigt. Rör i äggen. Tillsätt övriga ingredienser.
    2. Häll upp smeten i en smord och mjölad form, 1,5 – 2 liter. Strö på nötterna. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 45 minuter. Låt svalna i formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben