Bröd med saffran och saftig kvargfyllning. Godast med nygräddade eller lätt värmda.
Ingredienser
ca 15 dl vetemjöl
5 dl mjölk
150 g smör eller margarin
½ dl socker
ca ½ tsk salt
4 äggulor
1 tsk bakpulver
50 g jäst
2 - 4 pkt saffran (1 - 2 g)
Fyllning
½ kg hemjord kvarg eller keso
1 1/4 dl socker
1 msk vaniljsocker
ca 2 msk riven citronskal
1-2 msk mannagryn
1 ägg
1-2 msk russin
Pensling
1 ägg
pärlsocker eller florsocker
Det blev ganska misslyckat. Tror att jag skulle ha kavlat degen till en större ruta. Hur stor ska man egentligen göra den? Tror att det är viktigt för att inte fyllningen ska rinna ut som den gjorde för mig. Dessutom är det nog viktigt att rutorna blir helt fyrkantiga. Upplevde det också som att det var lite för mycket fyllning- eller, så var det inte så bra med köpt lätt-kvarg. Men dom blev goda och lite annorlunda mot dom vanliga lussebullarna.
Hej! Kavla lite större. Rutorna ska vara fyrkantiga, den ska vara 14x14 cm... Det borde inte vara något problem med köpt lätt-kvarg. Hoppas det hjälpte! Lycka till med nästa bakning! /Magdolna