Hugis kanelbullar

Doften av nybakade kanelbullar....

Ingredienser

  • ca 8 dl vetemjöl
  • 3/4 dl vit sirap
  • 2 krm salt
  • 3 dl mjölk
  • 50 g margarin
  • 25 g jäst
  • Fyllning
  • 75-100 g smör
  • ½ - 3/4 dl socker
  • ca 1 msk kanel
  • ca 1 msk vaniljsocker
  • Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält margarinet, tillsätt mjölken, värm till ca 37°. Lös jästen i lite av degspadet, tillsätt resten med salt och sirap. Tillsätt ca hälften av mjölet, arbeta i mer efter hand till en smidig men lös deg. Låt jäsa övertäckt till nästan dubbel storlek ca 30 - 40 min.
    2. Rör smör vaniljsocker, kanel, socker till fyllningen. Mjöla bakbordet , ta ut degen och kavla ut till en platta ca 35*65 cm. Lyft degen då och då medan du kavlar och mjöla om det behövs Bred på smörfyllningen.
    3. Rulla ihop och skär till ca 2 cm breda bullar. Lägg dem i pappersformar eller på plåten. Låt jäsa övertäckta på plåt tills degen reser sig igen efter lätt tryck.
    4. Pensla med ägg, strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 250° C ca 5-7 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben