Serverar: 30-40 portioner
Det har kommit ut en produkt i livsmedelsbutiken som heter Dr Oetkers jäsblandning. Degen behöver endast jäsa 1 gång à 15 minuter. Jag har bakat kanelbullarna och de blev suveräna! Jag penslade bullarna med ägg innan jag strödde på pärlsocker och mandelspån.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Blanda jäsblandningen med mjöl, socker/sirap, salt och kardemumma. Finfördela smöret i mjölblandningen och tillsätt mjölken. Arbeta degen väl, dela den i 2 delar och kavla ut till ca 40x20 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop degen på längden. Skär degrullen i tjocka skivor och låt bullarna jäsa i 15 minuter på plåt. Dekorera bullarna. Grädda i 225º i 8-10 minuter.
Provade denna jästblandning och bullarna blev jättegoda. Älskar kanelbullar :)