Dr Oetkers kanelbullar

Serverar: 30-40 portioner

Det har kommit ut en produkt i livsmedelsbutiken som heter Dr Oetkers jäsblandning. Degen behöver endast jäsa 1 gång à 15 minuter. Jag har bakat kanelbullarna och de blev suveräna! Jag penslade bullarna med ägg innan jag strödde på pärlsocker och mandelspån.

Ingredienser

  • 1 påse Dr Oetker jäsblandning
  • 1 kg vetemjöl (ca 14-15 dl)
  • 1 dl socker/ljus sirap
  • 5 1/2 dl mjölk
  • 100 g mjukt smör
  • 1 krm salt
  • 1 tsk stött kardemumma
  • Fyllning
  • 300 g smör
  • 250 g socker
  • 2-3 msk malen kanel
  • Dekoration
  • Färgat strössel, pärlsocker eller mandelspån
  • Instruktioner

    Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Blanda jäsblandningen med mjöl, socker/sirap, salt och kardemumma. Finfördela smöret i mjölblandningen och tillsätt mjölken. Arbeta degen väl, dela den i 2 delar och kavla ut till ca 40x20 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop degen på längden. Skär degrullen i tjocka skivor och låt bullarna jäsa i 15 minuter på plåt. Dekorera bullarna. Grädda i 225º i 8-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    marielotta 4 augusti 2009

    Provade denna jästblandning och bullarna blev jättegoda. Älskar kanelbullar :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben