Mycket goda och de räcker länge. Passar bra att baka till kanelbullens dag! De är knapriga utanpå men mjuka inuti. Mums!
Ingredienser
150 g smör
50 g jäst
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 tsk kardemumma
1/2 dl socker
Ca 1 kg vetemjöl + mjöl till bakning
Fyllning
Smör
Socker
Kanel
Pensling
1 ägg uppvispat
Garnering
Pärlsocker
Instruktioner
- Smält smöret och låt svalna. Häll i mjölken och värm till rumsemperatur. Smula jästen i en bunke.
- Häll lite av degspadet över jästen och rör till det har lösts upp. Häll över resten.
- Tillsätt salt, socker, kardemumma och ca 2/3 av mjölet. När degen är klumpfri häll då i resten av mjölet. Arbeta degen smidig , när den släpper bunkens kanter är den färdig. Knåda några minuter.
- Låt degen jäsa under bakduk ca 40 minuter. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Värm ugnen till 250 grader.
- Dela degen mitt itu och kavla ut varje del tills de är ca 3 - 5 mm tjockt. Bred på smör och strö över sockret och kanelen och rulla sedan degen till en rulle.
- Skär dem i ca 2 cm breda bitar och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i några minuter.
- Pensla bullarna med det uppvispade ägget och strö sedan över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter. Låt svalna under bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Kanelbullar på stranden
Jag har inga statistiska belägg men ändå en mycket stark känsla av att...