Kanelbullar

Serverar: 20-30 portioner

Vetedeg med kardemumma till bullar. Prova gärna att byta ut fyllningen mot sylt, choklad, mandelmassa eller något annat smarrigt!

Ingredienser

  • Deg
  • 50 g jäst
  • 100 g margarin eller smör
  • 5 dl kallt vatten eller mjölk
  • 1 dl socker
  • 12-15 dl vetemjöl
  • 3 tsk malen kardemumma
  • ½ tsk salt
  • Fyllning
  • 100g rumsvarmt margarin eller smör
  • 4 tsk kanel
  • ½ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Topping
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Börja med att smula jästen i en bunke. Strö över salt och låt jästen smälta.
    2. Smält margarinet, blanda med vattnet och blanda det sedan med jästen. Tillsätt socker, kardemumma och mjöl.
    3. Arbeta degen tills den blir smidig och slät. Täck över degen i bunken och låt den jäsa i 30 min.
    4. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 2-3 cm tjocka bitar och lägg upp dem på plåtar. Låt jäsa ytterligare i ca 30 min. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
    5. Grädda i 200 grader 5-10 min. Gärna i varmluftsugn.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    guardianlinda 29 mars 2008

    Hej! Kan jag använda mjölk istället för vatten i bulldegen?

    Relaterade Artiklar

    Kanelbullar på stranden
    Jag har inga statistiska belägg men ändå en mycket stark känsla av att...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben