Serverar: 20-30 portioner
Vetedeg med kardemumma till bullar. Prova gärna att byta ut fyllningen mot sylt, choklad, mandelmassa eller något annat smarrigt!
Ingredienser
Deg
50 g jäst
100 g margarin eller smör
5 dl kallt vatten eller mjölk
1 dl socker
12-15 dl vetemjöl
3 tsk malen kardemumma
½ tsk salt
Fyllning
100g rumsvarmt margarin eller smör
4 tsk kanel
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
Topping
Pärlsocker
Instruktioner
- Börja med att smula jästen i en bunke. Strö över salt och låt jästen smälta.
- Smält margarinet, blanda med vattnet och blanda det sedan med jästen. Tillsätt socker, kardemumma och mjöl.
- Arbeta degen tills den blir smidig och slät. Täck över degen i bunken och låt den jäsa i 30 min.
- Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 2-3 cm tjocka bitar och lägg upp dem på plåtar. Låt jäsa ytterligare i ca 30 min. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
- Grädda i 200 grader 5-10 min. Gärna i varmluftsugn.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Kanelbullar på stranden
Jag har inga statistiska belägg men ändå en mycket stark känsla av att...
Hej! Kan jag använda mjölk istället för vatten i bulldegen?