Kanelbullar

Serverar: 50 portioner

Så himla goda, och man kan variera fyllningen.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst (röd för söta degar)
  • ½ tsk salt
  • 1 dl strösocker eller vitsirap
  • 1½ tsk kardemummakärnor , stötta
  • 14 - 15 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk kanel , malen
  • Garnering
  • Pärlsocker och / eller hackade hasselnötter
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Ugn: 250 grader
    2. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37grader.
    3. Smula ner jästen i degbunken och tillsätt litet av degspadet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av degspadet.
    4. Tillsätt salt, socker, kardemumma och 2/3 av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk till dubbel storlek, ca: 30 minuter.
    5. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 2 delar. Kavla varje del till en rektangulär platta. Bred på fyllningen. Rulla samman och skär i 2 cm tjocka bitar. Lägg i pappersformar. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
    6. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
    7. Tips: Man kan variera fyllningen med 125g mandelmassa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kanelbullar på stranden
    Jag har inga statistiska belägg men ändå en mycket stark känsla av att...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben