Hugis körsbärskaka

En saftig kaka med mycket frukt. Här har jag använt färsk körsbär men bigarråer, kärnfria vindruvor eller plommon smakar lika bra i kakan.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • Ca 2 dl körsbär
  • Nougatmousse
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g conditor nougat
  • Garnering
  • Ca 1 - 2 dl körsbär (eller 100 g riven mörk eller ljus blockchocklad)
  • Instruktioner

    1. Skölj och rensa bären. Smörj och bröa tårtformen.
    2. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner vetemjöl och bakpulver. Blanda ner bären. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 30-35 minuter. Låt kakan svalna.
    3. Fördela nougaten och låt smälta i en skål (vattenbad) . Vispa grädden styv. Rör ner den smälta nougaten i grädden. Bred mousen över kakan.
    4. Garnera med körsbär eller riven blockchoklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben