En saftig kaka med mycket frukt. Här har jag använt färsk körsbär men bigarråer, kärnfria vindruvor eller plommon smakar lika bra i kakan.
Ingredienser
100 g margarin
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
Ca 2 dl körsbär
Nougatmousse
3 dl vispgrädde
100 g conditor nougat
Garnering
Ca 1 - 2 dl körsbär (eller 100 g riven mörk eller ljus blockchocklad)
Instruktioner
- Skölj och rensa bären. Smörj och bröa tårtformen.
- Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner vetemjöl och bakpulver. Blanda ner bären. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 30-35 minuter.
Låt kakan svalna.
- Fördela nougaten och låt smälta i en skål (vattenbad) . Vispa grädden styv. Rör ner den smälta nougaten i grädden.
Bred mousen över kakan.
- Garnera med körsbär eller riven blockchoklad.
Liknande recept
Kommentarer (0)