Hugis blåbärspaj

Smulpaj med blåbär.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl strösocker
  • 150 g smör eller margarin
  • ca 2 msk riven citronskal
  • Fyllning
  • 1 msk potatismjöl
  • ½ dl strösocker
  • ca 3 ½ dl (ca 300 g) blåbär färska eller frysta
  • Servering
  • Vaniljsås eller 3 dl vispad grädde eller glass
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, kokos, citronskal, socker i en bunke. Dela margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa. Låt pajdegen vila i kylskåp i minst 30 minuter.
    2. Tryck ut 2/3 av degen i en form ca 25 cm i diameter. Lägg resten av degen kallt.
    3. Blanda blåbären med potatismjöl och socker och häll på pajen.
    4. Smula resterande deg ovanpå.
    5. Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben