Blåbärspaj på mitt vis

Serverar: 7-8 portioner

Tid: 30 minuter

Nu för tiden kan man "plocka blåbär" året om, praktiskt i djupfrystdisken i sin matbutik och gå hem och göra en blåbärspaj mitt i vintern om man får lust. Passar laktosintoleranta, innehåller bara vegetabilier.

Ingredienser

  • 250 g djupfrysta blåbär
  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1½ dl fint rågmjöl
  • 3 dl fullkornsvetemjöl
  • 5 msk rapsolja
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 2-3 msk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en stor rund pajform och häll litet rapsolja i botten. Gör degen. Vispa ägg och socker pösigt några minuter i hushållsassistenten eller med elvispen. Tillsätt vanijsocker, bakpulver, salt, mjölsorterna och sist rapsoljan. Rör snabbt ihop altt sammans.
    2. Platta ut degen i formen också upp på kanten. Täck med de djupfrysta blåbären och strö socker blandat med 1 msk potatismjöl (binder vätska från blåbären) överst. Grädda i drygt 15 minuter mitt i ugnen. Kolla att ej kanterna bränns! God att äta varm!
    3. Ev. en klick Tofu-vaniljglass( innehåller ej mjölk om du är laktosintolerant) .

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (1)

    zarxog 23 augusti 2010

    Ägg är inte vegetabiliskt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben