Nu för tiden kan man "plocka blåbär" året om, praktiskt i djupfrystdisken i sin matbutik och gå hem och göra en blåbärspaj mitt i vintern om man får lust. Passar laktosintoleranta, innehåller bara vegetabilier.
Ingredienser
250 g djupfrysta blåbär
2 ägg
1½ dl strösocker
1½ dl fint rågmjöl
3 dl fullkornsvetemjöl
5 msk rapsolja
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2-3 msk socker
1 msk potatismjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en stor rund pajform och häll litet rapsolja i botten. Gör degen. Vispa ägg och socker pösigt några minuter i hushållsassistenten eller med elvispen. Tillsätt vanijsocker, bakpulver, salt, mjölsorterna och sist rapsoljan. Rör snabbt ihop altt sammans.
- Platta ut degen i formen också upp på kanten. Täck med de djupfrysta blåbären och strö socker blandat med 1 msk potatismjöl (binder vätska från blåbären) överst. Grädda i drygt 15 minuter mitt i ugnen. Kolla att ej kanterna bränns! God att äta varm!
- Ev. en klick Tofu-vaniljglass( innehåller ej mjölk om du är laktosintolerant) .
Liknande recept
Kommentarer (1)
Ägg är inte vegetabiliskt.