Blåbärspaj utan tillsatt socker

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 35 minuter

Klassisk smulpaj kan man göra även utan socker.

Ingredienser

  • 2 dl fullkornsvetemjöl
  • 75 gram smör
  • 3 msk sötningsmedel
  • 400 gram blåbär (2 kartonger)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. I matberedare kör ihop mjöl, smör och sötningsmedel till en grynig massa.
    3. Häll ut blåbären i en pajform (ca 30 cm i diameter) Fördela smuldegen från matberedaren över.
    4. Ställ in i ugnen ca 25 minuter.
    5. Servera med t.e.x. vispad grädde smaksatt med vanilj eller lättglass vanilj.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben