Chokladkaka utan socker och mjöl

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Fyllig chokladkaka bakad utan vetemjöl och socker. Denna chokladkaka är lätt att göra och så himla god. Man kan variera smaken på den med att variera smaken på chokladkakorna.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 300 g mörk choklad, ca 70 % i kakaohalt (använd med fördel Lindt eller Premium och vill du ha lite smak på kakan så välj en av chokladkakorna med smak)
  • 4 ägg
  • 1 krm salt
  • 5 dl vispgrädde
  • Bär
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret med en skrapa tills chokladen smält. Dela gulor och vitor. Vispa ihop äggulor och salt i en bunke. Rör ned chokladsmeten. Vispa vitorna till hårt skum i en bunke och vänd ner i chokladsmeten. Häll smeten i pajform eller bakform. Grädda i mitten av ugnen ca 10-15 min. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna. Servera med vispad grädde tillsammans med bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben