Chokladkaka

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

En riktigt saftig chokladkaka.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 dl smält smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º.
    2. 1. Smält smöret och låt det svalna. 2. Rör ägg och socker poröst. 3. Tillsätt mjölken. 4. Blanda samman dem torra ingredienserna i en annan bunke och rör i det i äggsmeten. 5. Tillsätt smöret. 6. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 2L. 7. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45min i 175º. 8. Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp på ett fat.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Brownies
    Brownies är en amerikansk chokladkaka med en spröd skorpa och mjuk...

    Antioxidanter!
    Det finns många olika sorts antioxidanter, de viktigaste är karotenoid...

    Sockerfria recept
    Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben