Skurna chokladkakor

Serverar: 60 portioner

En favorit i repris till varje jul, ungarnas favorit.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt margarin
  • 2½ dl socker
  • 5 dl mjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla ingredienserna till en smidig deg.
    2. Dela degen i 6 delar och forma varje del till rullar. Lägg på bakplåtsklädd plåt och platta till rullarna lite grann.
    3. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
    4. Grädds i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter i 200-225 graders värme.
    5. Skär i sneda bitar medans kakorna är varma.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (7)

    Annlis 7 juli 2008

    Hej! Det här receptet är jag uppvuxen med hemifrån, mamma bakade dem och nu är det jag som bakar dem.De är jättegoda.

    Lilljeppe 24 augusti 2008

    Super recept Lena! Har ätit det hos farmor många gånger. Blev så sugen att baka nu när jag såg det i tråden, vad bakade du senast. 5 stjärnor får den av mig. Lilljeppe

    mimmifrizzan 13 mars 2009

    Ja detta är verkligen en "Gammal favorit" som går hem hos stora som små *S* högsta betyg från mig ;P...

    redd 21 juni 2009

    Bakade dom igår och vart riktigt bra. Använde 170g smör och 5msk kakao istället, var lite svårare att få en koncistens på degen, men lite nyttigare. Tips är att se till så att degen blir riktigt tunn (3-4mm) och jämn (använd kavel). Dom blir inte knapriga om dom blir för tjocka.

    mammanmia 3 mars 2011

    Så enkelt så gott!! 5-stjärnig klassiker :)

    mat_tina 9 januari 2012

    Så enkla ocg så goda. Passar mig så lätta recept.

    KarolinaA 13 februari 2016

    Superbra recept, funkar lika bra att göra vanliga som glutenfria. När jag gjorde glutenfria tog jag: 4½ dl finmix samt 1 dl havremjöl. Fick 8+ på en 5-gradig skala av dottern. Tack för ett bra recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben