Mörk chokladkaka

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme

Har en anteckningsbok med recept från 1971, så jag vet inte från vilken tidning jag har sparat den här. Men jag garanterar att den är jättesmarrig. Med vispgrädde och lite aprikospuré (ur barnmatsburk t.ex.) blir den också en fin efterrätt.

Ingredienser

  • 1 dl kakaopulver
  • 2 dl gräddmjölk
  • 1 dl socker
  • 125 gram smör eller margarin
  • 1 1/4 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 gram vetemjöl (ca 3 1/4 dl)
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Koka upp kakaopulver, gräddmjölk och socker i en kastrull och låt det kallna.
    2. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen ett i sänder och vaniljsockret.
    3. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i äggblandningen omväxlande med den kalla chokladmjölken. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda kakan på 175 grader 45-50 minuter.
    4. Denna är jättegod med sin fylliga chokladsmak och med sin fina konsistens.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    krtek 26 april 2008

    Nu står den i ugnen, så vi får se hur den blir. Jag hade dock problem med receptet. I först instruktionen ska jag koka upp sockret med gräddmjöl och kakao. I den andra instruktionen ska jag vispa socker och matfett. Men sockret är ju i kastrullen????

    Relaterade Artiklar

    Brownies
    Brownies är en amerikansk chokladkaka med en spröd skorpa och mjuk...

    Antioxidanter!
    Det finns många olika sorts antioxidanter, de viktigaste är karotenoid...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben