Chokladkakor (cookies) med vit och mörk choklad

Serverar: 15-20 portioner

Tid: 1 timme

En amerikansk cookie som passar alla!

Ingredienser

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 stort ägg
  • 2-3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 115 g vit choklad, hackad
  • 115 g mörk choklad, hackad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör samman smör, socker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt ägget , lite i taget och rör blandningen luftig med degkrokar.
    2. Sikta ner mjöl, salt och bikarbonat och vänd ner det i blandningen. Vänd ner all hackad choklad. Lägg dessertskedsstora klickar av smeten på en plåt med bakplåtspapper. Se till att de har plats att flyta ut på under gräddningen.
    3. Grädda kakorna i ugnen i 8-12 minuter eller tills de blir krispiga på utsidan men fortfarande mjuka inuti. Låt kakorna svalna på plåtarna i ungefär 2 minuter och sedan kallna på bakgaller.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Shanie 31 januari 2013

    dessa ska jag prova att göra imorgon har jag tänkt !! :) ska betygsätta den sen :)

    Lisaviklund 31 januari 2013

    Det låter kanon! :)

    Avokadoarsle 8 februari 2015

    Huuuur goda som helst!

    Avokadoarsle 8 februari 2015

    Huuuur goda som helst!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben