Chokladkaka med vit choklad och saffranstryffel

Himmelsk....

Ingredienser

  • Kaka
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl mjöl
  • 250 g smält smör
  • 250 g god mörk choklad
  • 150 g pecannötter eller andra nötter
  • Tryffel
  • 1 dl grädde
  • 200 g vit choklad
  • 1 pkt saffran
  • Instruktioner

    1. För kakan: Smält smöret i en kastrull, hacka chokladen i små bitar och häll sedan i chokladen i det smälta smöret så att chokladbitarna smälter.
    2. Knäck äggen i en bunke, häll i socker, mjöl och vaniljsocker och vispa blandningen till en slät smet. Blanda i nötterna hela eller grovt hackade. Häll i smeten i en smord och bröad form med hög avtagbar kant.
    3. Grädda i ca 15 minuter på 200 grader.
    4. För tryffeln: Koka upp grädde och saffran, ta sedan av kastrullen från plattan. Hacka den vita chokladen i små bitar och blanda den i grädden, rör om så att all choklad smälter. När chokladkakan svalnat häller du tryffeln på kakan som fortfarande ligger kvar i formen.
    5. Låt svalna och kyl den sedan i kylskåp i minst några timmar, gärna över natten innan du serverar den. Garnera eventuellt med chokladspån eller mixade nötter. Tryffeln kan även göras utan saffran, smaksätt då med vanilj istället.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben