Saffranstryffel med vit choklad

Serverar: 30 portioner

Tryffel av mörk choklad. Doppade i saffransgrädde med vit choklad Mums.....

Ingredienser

  • 1 ½ dl grädde
  • 1 paket saffran, ½ g
  • 150 g mörk choklad, 65%
  • 30 g smör
  • 250 g vit choklad, smält
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädden tillsammans med saffran, låt stå och dra en stund.
    2. Hacka den mörka chokladen fint. Värm upp saffransgrädden igen och häll den över den hackade chokladen, 1/3 i taget. När blandningen är slät och jämn, tillsätt det rumsvama smöret.
    3. Ställ tryffeln i kylskåp så att den blir så fast att man kan rulla små kulor av den.
    4. Gör 30 kulor och låt dem vila.
    5. Smält den vita chokladen försiktigt (lämplig temperatur är 29-30 grader) och doppa sedan kulorna i den.
    6. Låt dem stelna och doppa en gång till. Den här gången lägger du dem på ett bakgaller och rullar runt med hjälp av en gaffel. På så sätt får pralinen den "taggiga" ytan.
    7. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    nataliep 26 november 2009

    Oh vad GOTT det här låter!! Ska definitivt provas :)

    samtr0n 23 december 2010

    Oj oj riktigt gott, kommer härmed att finnas i min godisskål till jul!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben