Chocolate chip cookies med mörk choklad, hassel- och pistagenötter

Serverar: 160 portioner

Tid: 1 timme

Underbart goda kakor som passar stora samt små eftersom dom inte är så särskilt söta.

Ingredienser

  • 376 g mörk choklad 70%
  • 375 g blandade nötter (hasselnötter, pistagenötter)
  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 2 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 8½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1½ tsk äkta vaniljsocker
  • Instruktioner

    Grovhacka chokladen och nötterna Blanda smör, socker, ägg, mjöl, bikarbonat och vaniljsocker i köksmaskin. Arbeta in nötterna och chokladen. Dela degen i fyra bitar. Forma dem till längder, ca 3 cm i diametern. Rulla dem i plastfolie och lägg dem i frysen. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut en rulle när det är hård och skär den i tunna skivor med en vass kniv. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12-14 minuter. Låt kakorna svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben