Chocolate chip cookie tårta

Serverar: 1 portioner

Lite tidskrävande men god

Ingredienser

  • 10 dl mjöl
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk salt
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 200 g mjukt smör
  • 4 dl farinsocker
  • 1,5 dl råsocker
  • 2 stora ägg
  • 2 äggulor
  • 1,5 dl grädde
  • 600 g hckad choklad
  • Fyllning1
  • 500 g philiadelphia ost
  • 4-6 dl florsocker
  • 2-3 msk vaniljsocker
  • 50 g smält smör
  • Citronsaft
  • Fyllning 2
  • 500 g philadelphia ost
  • 4-6 dl florsocker
  • 2-3 msk vaniljsocker
  • 6 dl frysta bär
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Rör ihop mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en bunke. Ta en annan bunke tillsätt smör, farin och råsocker vispa poröst och vitt. Rör i ägg och äggulorna i smörkrämen. Kör växelvis med mjölblandningen och grädden i smörblandningen. Vänd sist ner chokladen.
    3. RIta upp på bakplåtspapper 20 cm i dm, 5 st. Ta ca 2,5 dl smet på cirkeln som du har ritat och platta ut och grädda i mitten av ugnen i ca 12 min. Ta ut den och jämna till kanterna och in i ugnen igen ca 8-10 min till. Ha degen i kylen mellan varje gräddning, upprepa tills du har fem stora kakor. Låt kakorna svalna på galler med bakpapper tills dem är kalla.
    4. Fyllning 1: Mixa färskosten, florsocker, vaniljsocker och citronsaft och tillsätt det smälta smöret under vispning med elvisp. Vispa tills det blir fluffigt.
    5. Fyllning 2: Rör florsocker, osten med vaniljsocker krämigt. Vänd försiktigt ner bären. Fyllningarna kan stå kallt tills allt är klart och bre på. Stryk fyllningarna på kakorna. Ställ tårtan kallt i kylen över natten.
    6. Kan byta ut en av fyllningarna till hårt vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    olsholm 28 maj 2010

    denna verkar god...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben