Chocolate chip cookies

Tid: 35 minuter

En jätte god kaka som är knaprig på utsidan och mjuk på insidan!

Ingredienser

  • 1 1/2 dl florsocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljessens eller 1/2 tsk vaniljfrön (om inget av detta finns, 1 1/2 tsk vaniljsocker)
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • 2 dl hackad choklad
  • Ev. 1-3 dl hackade nötter av eget tycke
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 160*c Blanda smör och florsocker till en slät kräm. Rör i ägget. Vispa mjöl, bikarbonat och salt i en annan skål. Häll mjölblandningen i smörkrämen. Rör i choklad ev nötter. Rulla lika stora bollar av degen och lägg på en plåt. Tänk på att kakorna kommer flyta ut lite grann så lämna lite mellanrum. Ställ in i ugnen i 1 min eller tills kakorna börjar bli gyllenbruna. När kakorna är ute ur ugnen lämna dom på plåten i ca 5 min, för sedan över dom till ett galler eller dylikt för att svalna helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben