Mörk och vit chokladkaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 40 minuter

Detta är en krämig och kladdig chokladkaka som är lätt att komma ihåg, och lätt att variera precis hur man vill, om man vill ha sina hackade favoritnötter, lite kallt espressokaffe, rom, eller som jag tycker om: mortlade havregryn och vit choklad. Allra godast blir det med fullkornsvetemjöl, råsocker och riktigt fin choklad.

Ingredienser

  • 3 dl mjöl
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 200 g smör
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 50 g vit choklad
  • 1 dl havregryn
  • Instruktioner

    1. Smält smör och den mörka chokladen i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Häll smör-/chokladblandningen i smeten. Häll i vetemjölet och vispa långsamt, alternativt rör ner mjölet med en slev.
    2. Mortla havregrynen grovt och hacka den vita chokladen i små bitar, inte mindre bitar än ca 5 mm, och blanda ner detta i smeten.
    3. Häll detta i en smörad och bröad form. Helst ska formen inte vara större än 20 cm i diameter.
    4. In i ugnen på 200 grader i ca. 20-25 min.
    5. Servera varm med vaniljglass eller grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    vjulita 13 augusti 2011

    ska det itne stå "vispa ÄGG och socker vitt och pösigt"? smöret smälter man med chokladen om jag fattar rätt? Hälsningar jultia

    Lollipoplady 14 augusti 2011

    Ahahaha, jo... jag fixar det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben