Detta är en krämig och kladdig chokladkaka som är lätt att komma ihåg, och lätt att variera precis hur man vill, om man vill ha sina hackade favoritnötter, lite kallt espressokaffe, rom, eller som jag tycker om: mortlade havregryn och vit choklad.
Allra godast blir det med fullkornsvetemjöl, råsocker och riktigt fin choklad.
Ingredienser
3 dl mjöl
3 dl socker
3 ägg
200 g smör
100 g mörk blockchoklad
50 g vit choklad
1 dl havregryn
Instruktioner
- Smält smör och den mörka chokladen i en kastrull.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Häll smör-/chokladblandningen i smeten.
Häll i vetemjölet och vispa långsamt, alternativt rör ner mjölet med en slev.
- Mortla havregrynen grovt och hacka den vita chokladen i små bitar, inte mindre bitar än ca 5 mm, och blanda ner detta i smeten.
- Häll detta i en smörad och bröad form. Helst ska formen inte vara större än 20 cm i diameter.
- In i ugnen på 200 grader i ca. 20-25 min.
- Servera varm med vaniljglass eller grädde.
Liknande recept
Kommentarer (2)
ska det itne stå "vispa ÄGG och socker vitt och pösigt"? smöret smälter man med chokladen om jag fattar rätt? Hälsningar jultia
Ahahaha, jo... jag fixar det.