En av mina gamla, beprövade kakor. Den har kraftig chokladsmak men det är bara att minska på kakaomängden för den som så vill.
Ingredienser
3 ägg
200 g smör
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 dl kakao
2 dl filmjölk
Glasyr
150 g mjukt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula (kan uteslutas)
Kokosflingor
Tack för ett jättegott recept.....Det här receptet ligger numera i topp bland mina favoritrecept.
Hej! Tack för en jätte go chokladkaka. Det här blev en jätte favorit. Det fina med den är att den tål att stå framme under folie i 1 vecka. Alltid fräch kaka till fikat. Höjer man värmen de sista minuterna, blir det en fin skorpa och lite kladdigt i mitten. Blir jätte go även utan glasyren. Tack!
Mmmm, strykande åtgång på denna maffiga kaka!