Mjuk chokladkaka med vit glasyr

Serverar: 8-10 portioner

En av mina gamla, beprövade kakor. Den har kraftig chokladsmak men det är bara att minska på kakaomängden för den som så vill.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 200 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 dl kakao
  • 2 dl filmjölk
  • Glasyr
  • 150 g mjukt smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula (kan uteslutas)
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Smörj en rund form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker poröst. Sikta därefter ner vetemjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt det smälta smöret och filmjölken.
    2. Gräddas i 175º på nedersta falsen i ca 1 timme. Prova med en sticka efter 45 minuter. Låt svalna.
    3. Rör smör och florsocker till glasyren poröst. Tillsätt äggulan och vaniljsockret. Bred glasyren på den kalla kakan och strö kokosflingor över.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Okänd 3 januari 2009

    Tack för ett jättegott recept.....Det här receptet ligger numera i topp bland mina favoritrecept.

    juni59 10 oktober 2009

    Hej! Tack för en jätte go chokladkaka. Det här blev en jätte favorit. Det fina med den är att den tål att stå framme under folie i 1 vecka. Alltid fräch kaka till fikat. Höjer man värmen de sista minuterna, blir det en fin skorpa och lite kladdigt i mitten. Blir jätte go även utan glasyren. Tack!

    hellea 20 februari 2011

    Mmmm, strykande åtgång på denna maffiga kaka!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben