Chokladkaka med vit glasyr

Lättbakad och god kaka

Ingredienser

  • 3,75 dl vetemjöl
  • 4 ½ dl socker
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 225 g smält smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2,25 dl kokande vatten
  • Vit glasyr
  • 150 g smält avsvalnat smör
  • 1 äggvita
  • 3 dl florsocker
  • Garnering
  • 1/4 ljus blockchoklad
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt smöret, äggen och vattnet. Blanda väl. Bred ut smeten i en långpanna och grädda i 175 grader i 20-30 min. Låt kakan kallna helt. Vit glasyr: Blanda smör, äggvita och florsocker och kör med elvisp tills den är slät. Bred över den kalla kakan.
    2. Smält blockchoklad med olja i vattenbad. Ringla över den vita kakan i önskat mönster. Låt stelna och skär sedan kakan i fina rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    chatte71 11 juni 2009

    Denna kaka smälte i munnen, tog man en bit så ville man ta mer. Jag provade med lite dajmkulor i. Tog 1 påse och tog ca hälften och strödde på smeten innan den åkte i ugnen. Andra hälften ovanpå som dekoration. MUMS sa många. Bakades till kakknytkalas till skolavslutningen igår och dom gick åt. Lättbakad.

    Manjar 5 oktober 2009

    Eh, min glasyr blir bara gul. Har gjort om 2 gånger, hur länge ska man vispa egentligen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben