Mörk tårtbotten

Luftig, hög och fin, går lätt att dela i tre lager

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2½ dl socker
  • 3/4 vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 1/4 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Tillbehör
  • Form 22 cm , med löstagbar kant , räcker till 8 - 10 personer
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av formen, smörj och ströa formen. Vispa ägg och socker riktigt poröst, så att det inte knastrar om det längre. Blanda torrvarorna i en bunke och se till att trycka sönder kakaoklumpar. Sikta ner i äggvispet och blanda om försiktigt för hand. Grädda i ca 30-35 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben