Vinterfudge med mörk choklad
Hemligheten bakom vad som kan vara världens godaste chokladfudge, är att använda riktigt bra choklad.
Minst 70 % kakao och absolut inte blockchoklad är tricket.
Ingredienser
50 g smör
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
100 g mörk choklad
Instruktioner
- Koka allt utom chokladen i en stor gryta.
Rör kontinuerligt. När kolan fått en bärnstensfärgad nyans börjar den bli klar.
Gör ett kulprov för att vara säker (häll lite av kolan i kallt vatten och se så att den går att forma till en mjuk kula).
Ta bort grytan från plattan och rör genast i chokladen.
Bred ut massan på bakplåtspapper och låt svalna.
Skär i 2 cm breda rutor med vass kniv.
- Njut!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Äntligen har jag hittat underbara fudge. Detta kommer garanterat återkomma jul efter jul efter jul! Underbart goda. Tusen tack!