Vinterfudge med mörk choklad

Hemligheten bakom vad som kan vara världens godaste chokladfudge, är att använda riktigt bra choklad. Minst 70 % kakao och absolut inte blockchoklad är tricket.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Koka allt utom chokladen i en stor gryta. Rör kontinuerligt. När kolan fått en bärnstensfärgad nyans börjar den bli klar. Gör ett kulprov för att vara säker (häll lite av kolan i kallt vatten och se så att den går att forma till en mjuk kula). Ta bort grytan från plattan och rör genast i chokladen. Bred ut massan på bakplåtspapper och låt svalna. Skär i 2 cm breda rutor med vass kniv.
    2. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anluk 20 december 2008

    Äntligen har jag hittat underbara fudge. Detta kommer garanterat återkomma jul efter jul efter jul! Underbart goda. Tusen tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben