Emmas Saffransskorpor med mörk choklad

Serverar: 40 portioner

Tid: 1 timme

Goda skorpor som passar i juletider, lite extra lyx med chokladen.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 g saffran (två påsar)
  • 50 g mandel
  • 60 g mörk choklad
  • 5 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Vispa ägg, råsocker och saffran ljusgult och poröst.
    3. Klicka i det mjuka matfettet och låt det vispa med mot slutet.
    4. Tillsätt hackad mandel, choklad och mjölet. Rör snabbt ihop till en deg.
    5. Forma degen med mjölade händer (den blir väldigt kletig) till fyra längder. Lägg på bakplåtspapper på plåt och platta till degen med fingertopparna.
    6. Baka i mitten av ugnen i 20 minuter.
    7. Ta ut och skär längdern i sneda bitar och låt svalna. Lägg skorporna med snittytan uppåt och sätt in i ugnen och låt torka på eftervärmen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    badblood 11 december 2013

    Riktigt gott! Rekomenderas starkt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben