Pannacotta med hallongelé och mörk choklad

Serverar: 4-6 portioner

Vaniljpannacotta med hallongelé toppad med riven mörk choklad

Ingredienser

  • 4 dl grädde
  • 4 msk gelésocker Multi
  • 1 vaniljstång
  • Hallongelé
  • 200 g hallon
  • 1 dl vatten
  • 6 msk gelésocker Multi
  • Topping
  • Riven mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Blanda grädde och gelésocker i en kastrull. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
    2. Lägg ner stång och vaniljfrön i grädden. Låt det koka upp och koka ca ½ minut. Ta upp stången. Häll upp i portionsglas och låt stelna i kylskåp.
    3. Banda hallon och vatten i en kastrull. Låt det koka några minuter.
    4. Passera hallonen genom en sil. Blanda "hallonsaften" med gelésocker och låt koka ca ½ minut. Låt svalna någon minut. Skeda geléet över pannacottan och låt stelna.
    5. Vid serveringen hyvlas mörk choklad över pannacottan.
    6. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    bikbok 24 januari 2010

    Denna verkar god och lättgjort :) /Puuffen

    gunillao 9 maj 2010

    Toppenrecept! Men jag passerade inte hallonen tyckte det skulle passa med lite tuggmotstånd!

    monetta 24 september 2015

    Lätt och smidigt recept på pannacotta!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben