Vaniljpannacotta med hallongelé toppad med riven mörk choklad
Ingredienser
4 dl grädde
4 msk gelésocker Multi
1 vaniljstång
Hallongelé
200 g hallon
1 dl vatten
6 msk gelésocker Multi
Topping
Riven mörk choklad
Instruktioner
Blanda grädde och gelésocker i en kastrull.
Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Lägg ner stång och vaniljfrön i grädden. Låt det koka upp och koka ca ½ minut. Ta upp stången.
Häll upp i portionsglas och låt stelna i kylskåp.
Banda hallon och vatten i en kastrull. Låt det koka några minuter.
Passera hallonen genom en sil. Blanda "hallonsaften" med gelésocker och låt koka ca ½ minut. Låt svalna någon minut. Skeda geléet över pannacottan och låt stelna.
Vid serveringen hyvlas mörk choklad över pannacottan.
Denna verkar god och lättgjort :) /Puuffen
Toppenrecept! Men jag passerade inte hallonen tyckte det skulle passa med lite tuggmotstånd!
Lätt och smidigt recept på pannacotta!