Chokladmuffins med fyllning av mörk choklad

Serverar: 12 portioner

Dessa gjorde jag till vår skolas projektkväll och de blev en hit sålde slut först av allt: krämigt, krispigt och mjukt bara att rekommendera.

Ingredienser

  • 100 g smör, smält
  • 1 dl mjöl
  • 2 ägg
  • ½ dl farinsocker
  • 3 msk kakao eller 2 msk O'boy chokladpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • Fyllning
  • 85 g rumstempurerat smör
  • 3 3/4 dl florsocker
  • 25-40 g mörk 70% smält choklad. (Måste vara 70% annars skär sig hela fyllningen)
  • Instruktioner

    1. Het ugnen på 225grader.
    2. Vispa ägg och sockret, äver farinsockret. Smält smöret och blanda i mjölk. Blanda alla torra ingredienser. Blanda i resten och rör om. Häll i muffins formar. Grädda i ca 10min
    3. Mitt tips är att lägga i mörk choklad i muffinsen. Så till hela receptet cirka 100 g mörk choklad.
    4. Superenkla men jättegoda.. receptet var till 10 st men räcker gott och väl till 12 stycken stora.
    5. Nu är det ju så att jag är en sådan person som aldrig nöjer mig med det enkla så självklart började jag göra en fyllning till mina muffins.
    6. Fyllning: Vispa smöret fluffigt med elvisp blanda i florsockret försiktigt och noggrant sedan rör i den smälta chokladen efter smak personligen tycker jag om mer smak av choklad rekommendation 40 g. Skär av locket på muffinsen när de har svalnat och spritsa genom en plastpåse som man klipper av ena hörnet på. Sikta över lite florsocker och klart

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben