Kladdiga chokladmuffins med vit choklad

Serverar: 20 portioner

Tid: 15 minuter

Jag har mer eller mindre blivit "känd" för dessa muffinsar, det är dock inte mitt recept från början utan det har jag fått av min vän Emma. Dessa kanske inte ser mycket ut för världen, men på insidan blir de härligt mjuka/kladdiga ;)

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2-3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 100g smält margarin
  • Vit blockchoklad (Fazer är godast)
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker poröst (fluffigt). Blanda i resten av ingredienserna, och häll upp smeten i formar till ungefär hälften. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. När du tagit ut muffinsarna ur ugnen ska du genast lägga en ruta vit blockchoklad på varje muffins, och låt de smälta där. När chokladen stelnat är de färdiga!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    monfo 17 juli 2009

    Gav detta recept till min 15 åriga son som gillar att baka kladdkaka och ville baka något till sin mormor. Blev succé, Älskade av alla, speciellt småsyskonen!

    Tozza 21 februari 2010

    Lätta att göra och kanon goda! Kommer absolut bakas flera ggr här!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben