Chokladmuffins med vit choklad

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Chokladmuffins med en topping av vit choklad och strössel.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl mjölk
  • 50 g margarin (smält)
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • Topping
  • 50 g vit choklad
  • Strössel utifrån egen smak
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Börja med att röra ihop socker och ägg tills det blir vitt och poröst. Sedan tillsätter du mjölken och margarinet och vispar om.
    3. Efter det blandar du ihop alla torrvaror som du sedan siktar ner i den andra smeten under omrörning/vispning. Vispa ihop allt till en jämn smet för att sedan fördela det fint i muffinsformerna.
    4. Låt muffinsarna stå i ugnen ca 12 minuter.
    5. Medans muffinsarna står i ugnen, smält den vita chokladen i vattenbad.
    6. När du tagit ut muffinsarna, låt dem svalna ett tag och ha sedan på lite av den vita chokladen på toppen och strö på strössel. Sedan är du klar :)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben