Bananrutor med krossad mörk choklad

Serverar: 30-35 portioner

Det här blir riktigt smarrigt till många. MEN räknar du kalorier kan du glömma denna kakan!

Ingredienser

  • 400 g margarin
  • 8 dl strösocker
  • 8 ägg
  • 12 dl vetemjöl
  • 6 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 4 dl gräddfil
  • 8 bananer
  • 400 g mörk blockchoklad
  • Garnering
  • Florsocker
  • Tillbehör
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175º. Smörj en långpanna, 30x40 cm, och strö på kokosflingor.
    2. Vispa margarin och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett år gång. Rör eller vispa om ordentligt efter vart tillsatt ägg.
    3. Rör i mjölet blandat med bakpulver och bikarbonat. Spara ca 2 dl mjöl att blanda med den grovt hackade chokladen. Chokladkrosset har annars en förmåga att sjunka till bottnen av kakan.
    4. Rör i gräddfilen. Grovhacka chokladen och blanda med det sparade mjölet.
    5. Mosa bananer ( de får gärna vara lite övermogna) och rör ner dem tillsammans med chokladmjölblandningen.
    6. Häll smeten i långpannan. Grädda kakan i nedre delen av ungen i 40-50 minuter. Känn med provsticka om den är torr i mitten. De gånger jag har gjort den, har den fått stå inne ganska länge. Låt kakan svalna helt och skär sedan upp den i rutor. Pudra över florsocker då du ska servera den. Går utmärkt att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bodil56 5 maj 2009

    Supergod banankaka med chokladkross!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben