Chaibiscotti med mörk choklad och rostad mandel

Serverar: 20-30 portioner

Tid: 45 minuter

En riktigt god, ny spännande variant på den italienska biscottin!

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 2 msk starkt chaithé
  • ½ tsk malen kanel
  • ½ tsk malen kardemumma
  • 2 krm malen nejlika
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl rostad, grovt hackad mandel
  • ½ dl grovt hackad mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180ºc.
    2. Vispa ägg och socker mycket fluffigt. Blanda kanel, kardemumma, neijlika, vetemjöl och bakpulver väl i en annan bunke.
    3. Vänd ner den torra blandningen i ägg- och sockersmeten. Tillsätt chaithét, den grovt hackade mandeln och chokladen.
    4. Forma smeten till en lång rulle, ca 25 cm lång och platta till den så att den blir ca 1-1,5 cm hög. Lägg över biscottirullen på en bakplåtpappersklädd plåt och grädda i ugnen tills den fått fin färg, ca 25 min.
    5. Låt svalna ca 5-10 min. Flytta sedan över den till en skärbräda och skär ca 30 skivor på diagonalen av den.
    6. Lägg tillbaka biscottin på plåten och sätt in i ugnen ytterliggare ca 15 min för att torka. Vänd på dem efter halva tiden.
    7. Låt svalna på plåten 5 min och flytta sedan över de på galler för att kallna helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben