Kalasrutor med choklad och mandel

Jätte goda rutor med en mustig chokladsmak, har bakat idag och givetvis måste ju bagaren smaka av. Jag använde en lite större form, så mina blev inte så höga.

Ingredienser

  • 150 g blockchoklad
  • 2 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 75 g smält smör
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 100 g hackad sötmandel
  • Instruktioner

    Ugn 150 grader. Smält smöret, rör ner 100 g av blockchokladen. Resten av chokladen ska grov hackas och användas senare. Rör samman ägg och råsocker. Blanda i smör- och choklad blandningen. Tillsätt mjöl, mandel (grovt hackad) och den hackade chokladen. Lägg ett bakpapper i en form, ca 20x25 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna och skär i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Tova-Clara 27 mars 2008

    Tack för rutorna. Jag och Frida tyckte om dom.

    meimon 1 november 2008

    Jätte goda!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben