Brända mandlar med marsipan

Serverar: 30 portioner

Det eftersökta receptet

Ingredienser

  • Ca 30 st sötmandlar
  • 150 g marsipan
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vatten
  • 1/2 msk flytande margarin
  • ett par droppar röd hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Skålla och skala mandeln. Riv marsipanen grovt på rivjärn eller matberedarens grova rivskiva. Blanda med florsocker och vatten.
    2. Häll margarinet i en stekpanna. Tillsätt massan i den varma stekpannan och låt småkoka under omrörning i ca 2 minuter. Tillsätt färgen. Rör i mandlarna. Skulle massan bli grynig, tillsätt 1 msk vatten och sjud upp på nytt.
    3. Häll ut mandlarna på oljat smörgåspapper. Låt svalna. Forma och tryck massan runt mandlarna, en och en försiktigt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LillaJa 30 maj 2013

    Blev underbart goda just som man kom ihåg sen man var barn 4*blir det

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben