Brända mandlar

Tid: 10 minuter

Smakar likadant som köpta, om inte bättre!

Ingredienser

  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk vatten
  • 100 g sötmandel
  • 1 krm röd/grön/blå karamellfärg
  • Instruktioner

    Koka upp socker och 0,5 dl vatten under omrörning i en stekpanna (gärna gjutjärn ca 26 cm i diameter), så att hela ytan bubblar. Koka sedan 1 minut till. Lägg i mandeln och låt den koka under omrörning tills det börjar knäppa i den, ca 1 minut. Ta pannan från värmen och rör kraftigt tills det socker som inte fastnat på mandeln smulat sig i botten. Plocka upp mandeln på ett fat. Häll 2 msk vatten och karamellfärg i stekpannan och låt det koka under omrörning tills sockret smält igen (det kommer att finnas några klumpar kvar). Lägg i mandeln igen, ta pannan från värmen och rör kraftigt tills mandlarna lossar från varandra och har en skorpa av rött/blått/grönt socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Chokladprovningar
    Vill du bjuda dina vänner på något annorlunda? En chokladprovning p...

    Tävlingsresultat!
    Tänk att man har klarat sig utan alla tips och knep som ni har bidr...

    Konsten att beskriva vin
    Tycker ni att vin doftar vin och så är det bra med det? Ni behöver int...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben