Fyrkantiga brända mandlar

Serverar: 20 portioner

Den röda fyrkantiga sorten, som finns på de gotländska marknaderna, s k marknadsgodis. Jag älskar dem!

Ingredienser

  • 6 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 100 g mald sötmandel
  • 6 dl ströbröd
  • 1/2 flaska röd karamellfärg
  • 1/2 tsk bittermandelolja
  • Instruktioner

    Sjud socker och vatten i ca 15 minuter. Rör ned övriga ingredienser och koka upp utan att det bränns vid. Rör ordentligt till botten. Häll blandningen i en fyrkantig form (ca 10x15 cm) klädd med oljat bakplåtspapper. Skär i bitar när smeten svalnat. Plasta in varje bit för sig.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    tisel 21 november 2008

    Har älskat dessa sen jag gick i Klinteskolan, men aldrig gjort egna. Nu skall jag prova ditt recept. Tisel

    SEAbjrpn 12 december 2008

    Tack för receptet , har aldrig gjort dessa ska bli roliga att prova. Kram SEA

    SEAbjrpn 12 december 2008

    Tack för receptet , har aldrig gjort dessa ska bli roliga att prova. Kram SEA

    Skuru 13 maj 2011

    Har letat efter receptet i år, nu äntligen kan jag få göra dessa godsaker. Ska testa redan i kväll. Hälsningar Åsa

    CarinaClaesson 1 december 2012

    Vem kommer inte i håg Bagarns brända madlar på Hemse torgdag, mums

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben