Brända mandlar

På gottisbordet är brända mandlar en klassiker som uppskattas av alla. Klistrar de ihop sig, slå dem lätt med en träslev för att få dem att lossna från varandra.

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 3 dl sötmandel
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    Smält sockret tills det blir ljusbrunt i en tjockbottnad och vid kastrull och tillsätt mandeln. Rör om så att alla mandlar blir sockertäckta. Häll i vattnet och stjälp genast upp mandlarna på ett bakplåtspapper. Låt kallna

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Chokladprovningar
    Vill du bjuda dina vänner på något annorlunda? En chokladprovning p...

    Tävlingsresultat!
    Tänk att man har klarat sig utan alla tips och knep som ni har bidr...

    Konsten att beskriva vin
    Tycker ni att vin doftar vin och så är det bra med det? Ni behöver int...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben