Hemlagad marsipan

Som den bakades hemma hos mig när jag var barn. Prinsesstårta stod på min önskelista veckan före jul då det var födelsedag.

Ingredienser

  • ¾ dl vatten
  • 1½ msk margarin eller smör
  • 3½ msk vetemjöl
  • 500 g mandelmassa
  • 3 dl florsocker
  • (karamellfärg)
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och matfett i en liten kastrull. Vispa i mjölet. Sjud smeten tills den släpper botten och blir som en liten klimp. Låt den bli riktigt kall Smula sönder mandelmassan, som måste vara färsk och mjuk. Arbeta samman den med utdrygningen och florsockret som ska siktas.
    2. Förvara marsipanen kallt insvept i aluminium eller plastfolie. Den håller sig färsk 2-3 månader

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Lilljeppe 31 december 2007

    Blev super goda och fina marsipan figurer till julen. 5:a betyg av familjen.

    irko 7 april 2008

    Jättebra recept på marsipan! Lätt att kavla ut lock av till typ Prinsesstårta! TACK

    Bakfnatt 7 december 2009

    Toppengod marsipan!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben