Blåbärsglass i marsipan

Serverar: 8 portioner

Glassen lagar man i omgångar och sedan kan den ligga kvar i frysen. Vodka tillsätter man för att glassen inte ska bli stenhård utan lätt att skära upp direkt från frysen.

Ingredienser

  • 225 g blåbär
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 3/4 dl socker
  • 3 äggulor
  • 1 1/4 dl blåbärspuré
  • 4 cl vodka
  • 250 g marsipan
  • Sås
  • Blåbärspuré det som finns kvar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Kör blåbären i mixer till puré. Koka upp grädde, mjölk och socker.
    2. Häll ner det i mixern tillsammans med 1 1/4 dl blåbärspuré, äggulor och vodka. Mixa så att allt blandas.
    3. Häll smeten i en glassmaskin och kör i 40 min. Eller frys glassen i en form 3-4 timmar. Rör då och då.
    4. Lägg den frysta glassen på ett folieark och forma till en tjock rulle ca 25 cm lång. Vira om folien och vrid om i ändarna.
    5. Låt den ligga i frysen några timmar till. Kavla ut marsipan till en rektangel ca 25x20 cm. Ta bort folien på glassrullen och rulla in den i marsipanen och sen folie igen.
    6. Låt den ligga i frysen till serveringen. Blanda resterande blåbärspuré med creme fraiche och florsocker till en sås.
    7. Skär glassen i skivor med vass kniv och servera med sås till. Garnera med mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben