Rulltårta med marsipan och fruktfyllning

Serverar: 10 portioner

Lite annorlunda rulltårta

Ingredienser

  • Kaka
  • 3 ägg
  • 2 dl Dansukker strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk kokande vatten
  • Fyllning
  • 400 g grön marsipan, hemgjord eller köpt
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk Dansukker gelésocker multi
  • 2-3 syrliga äpplen
  • Garnering
  • Dansukker florsocker
  • Rivet skal från 1 lime
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Häll smeten i en långpanna med smort och bröat bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 5 minuter. Strö på socker och stjälp upp på ett papper.
    2. Kavla ut marsipanen så att den blir lika stor som bottnen och lägg den därpå. Vispa grädden och gelésockret till fast skum. Skala äpplena och riv dem ner i grädden. Blanda väl och bred därefter gräddblandningen på marsipanen. Rulla samman. Dofta florsocker över kakan och strö på det rivna limeskalet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben