Påsktårta med mandel och choklad

En enkel men mycket god tårta som med fördel kan göras ett par dagar i förväg. Dekorera kakan samma dag som den ska serveras.

Ingredienser

  • 400 g mandelmassa
  • 4 ägg
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 3 msk Cointreau
  • 100 g nougat, typ Odense
  • ½ dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad
  • 25 g vit choklad
  • 25 g mjölkchoklad
  • Godisägg
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj och bröa en rund slät bakform.
    3. Riv mandelmassan och blanda med äggen. Rör i apelsinskalet och blanda till en jämn smet.
    4. Häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 25 minuter.
    5. Stjälp upp kakan och droppa cointreaun, alt. apelsinsaft över. Hyvla nougaten, med en osthyvel, och lägg ovanpå den varma kakan. Låt kallna.
    6. Koka upp grädden och lägg i den mörka chokladen, rör tills den har smält. Bred glasyren över kakan.
    7. Gör spån av den vita och ljusa chokladen med hjälp av en potatisskalare och dekorera tillsammans med godisägg.
    8. Servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    chha 17 april 2014

    Supergod & enkel tårta perfekt för glutenallergiker!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben