Sockerkaka med choklad och mandel

Ett grundrecept som jag experimenterat med massor. Här har jag använt sockerkaksform i papper samt 3 stora muffinsformar.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 ½-2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl vätska (apelsinjuice, kaffe eller något annat gott)
  • 75 g margarin
  • Ca 100 g mörk blockchoklad
  • 1-2 dl hackad mandel
  • Instruktioner

    Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Ha i bakpulver, mjöl och vätskan. Blanda väl. Ha i det smälta smöret och blanda. Sist har ni i hackad blockchoklad och hackad mandel. Blanda, häll i sockerkaksformen och grädda i mitten av ugnen i 30-40 min på 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben