Sockerkaka med choklad o banan

Tid: 1 timme 30 minuter

Lätt o smidig sockerkaka att smaksätta med övermogna bananer ........... blir inte heller torr tack vare yoghurten.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 mosade bananer
  • 2 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg o socker poröst.
    2. Smält smöret o tillsätt de tillsammans med övriga ingredienserna men tillsätt de mosade bananerna sist och rör bara ner dem försiktigt. Vispa ej !!!
    3. Häv smeten i en smörad o brödad form på ca 1 1/2 l.
    4. Grädda nederst i ugnen i ca 60 minuter i ca 180 grader.
    5. Smaklig fika ............

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mussetusse 4 mars 2010

    Ser ut som ett jättebra och gott recept, men har tyvärr inte yoghurt hemma :( Mussetusse (älskar "köket", fast jag bara är 12 år :)

    MammaIrene 25 september 2010

    Tyvärr vart detta inte nån hit.... de tyckte den var smöklös.... jag håller nog med... tro den hade behövt något mer..... typ lite baylies eller mer kakao o kanske lite vanilj,,,,

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben