Brödpudding med banan och choklad

Serverar: 4 portioner

En maffig efterrätt för alla chokladälskare. Strö gärna över lite hackade hasselnötter när du ställer fram den på bordet.

Ingredienser

  • 5 dl tärnat ljust bröd
  • 2 bananer
  • 100 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk råsocker
  • 2 dl Arla Köket vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skiva bananerna och hacka chokladen fint. Blanda det med brödtärningarna och lägg allt i en smord, ugnssäker form. Vispa ihop ägg, mjölk och strösocker och häll i formen. Strö över råsocker.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
    4. Servera puddingen ljummen tillsammans med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben