Tårta med choklad och banan

Serverar: 20 portioner

Underbart god. En klar succé här hemma! Men vänta till dagen efter innan servering, annars hinner inte bottnarna dra saften i sig och då blir kakan torr

Ingredienser

  • Botten
  • 6 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk osockrat kakaopulver
  • Fukta med: 1 1/2 dl apelsinsaft
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk osockrat kakaopulver
  • 2 msk socker
  • 4 bananer
  • 1 msk citronsaft
  • Glasyr
  • 1 dl socker
  • 2 msk osockrat kakaopulver
  • 1/2 dl kaffe
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 200 g margarin eller smör
  • Garnering
  • Ljus och eller mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner försiktigt i äggskummet. Häll smeten i en smord och bröad ugnsform. Grädda ca 45 minuter i 175 grader. Stjälp upp den färdiga, lite avsvalnade kakan på ett ark bakplåtspapper.
    2. Skär kakbottnen i tre plattor. Vispa grädden till skum oh tillsätt kakaopulvret och sockret. Skär bananerna i skivor, pressa citronsaft över skivorna så de inte mörknar. Fukta bottenplattorna allt eftersom arbetet framskrider. Bre fyllning på bottenplattan, toppa med bananskivor. Upprepa med nästa platta. Lägg på locket.
    3. Tillred krämen för glasyren. Blanda socker, kakaopulver, kaffe, grädde och äggulor i en kastrull. Koka upp under ständig omrörning. Kyl. Rör margarinet vitt (jag använde elvisp), tillsätt den avsvalnade krämen under vispning.
    4. Bre glasyren på kakans yta och kanter. Gör figurer eller spritsa på kakan av den överblivna glasyren. Skär spånor av chokladkakor med en potatisskalare, garnera. Ställ kakan kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pytte24 27 oktober 2008

    En mastig tårta. Som inte alls är svår att göra, rena kondistårtan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben