Choklad, banan & rostade hasselnötsmuffins

Serverar: 12 portioner

Muffins med banan, choklad och hasselnötter. MUMS!

Ingredienser

  • 125 g rumsvarmt smör (eller Arlas smör & rapsolja)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 2 ägg
  • 1/2 dl matyoghurt eller turkisk yoghurt
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 2 stora (eller 3 små) mogna bananer, mosade med gaffel
  • 150 g grovhackad mörk choklad
  • 80 g rostade hasselnötter, grovhackade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Rosta hasselnötterna i ugnen i 5-10 min (passa dem så att de inte bränns. Skaka plåten de ligger på några gånger). Ta bort de skal som går att få bort, grovhacka.
    2. Blanda i en bunke: vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel med varandra. Häll därefter i mörk choklad och hasselnötter. I nästa bunke blandar du smör, socker och sirap och vispar pösigt. Blanda i äggen, ett i sänder. Om det skär sig gör det inget. De smakar likadant. Därefter blandar du i yoghurten, de torra ingredienserna och de mosade bananerna. Rör bara precis ihop det, inte mer.
    3. Ställ bunken i kylskåp i en halvtimme (kan stå flera timmar. Om du vill överraska med nygjorda muffins kan du baka på morgonen och äta först på kvällen).
    4. För snyggast form: sätt pappersformar inuti en teflonmuffinsform eller annan liknande. Dessutom slipper du diska. Grädda tills de känns klara eller ser klara ut (15-20 min). Prova med en sticka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben