Stekt banan med rostade kokosflingor och chokladsås
Serverar: 4 portioner
Mycket enkelt och väldans gott.
Ingredienser
2 msk kokosflingor
1-2 msk smör
4 bananer, skalade, delade på längden
1 msk brunt farinsocker
Chokladsås
125 g mörk choklad, hackad
1 1/2 dl vispgrädde
3 cl mörk rom
Instruktioner
Börja med såsen. Lägg chokladbitarna i en bunke. Koka upp grädden och slå den het över chokladhacket. Rör om tills chokladen smält. Tillsätt rommen. Låt stå i rumstemperatur.
Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna så att de får lite färg. Lägg upp på en tallrik. Hetta upp pannan igen med smör. Stek bananerna med farinsocker cirka 2 minuter per sida.
Lägg upp bananerna på ett fat eller tallrikar. Strö över kokosflingorna och häll över chokladsås. Servera med en god vaniljglass.