Stekt banan med rostade kokosflingor och chokladsås

Serverar: 4 portioner

Mycket enkelt och väldans gott.

Ingredienser

  • 2 msk kokosflingor
  • 1-2 msk smör
  • 4 bananer, skalade, delade på längden
  • 1 msk brunt farinsocker
  • Chokladsås
  • 125 g mörk choklad, hackad
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 3 cl mörk rom
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Lägg chokladbitarna i en bunke. Koka upp grädden och slå den het över chokladhacket. Rör om tills chokladen smält. Tillsätt rommen. Låt stå i rumstemperatur.
    2. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna så att de får lite färg. Lägg upp på en tallrik. Hetta upp pannan igen med smör. Stek bananerna med farinsocker cirka 2 minuter per sida.
    3. Lägg upp bananerna på ett fat eller tallrikar. Strö över kokosflingorna och häll över chokladsås. Servera med en god vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben