Chokladsås

Chokladsås som tar lite tid men som är värd besväret. Man kan frysa in den i små fryspåsar i lagom storlek. Sen är det bara att ta fram. Tinar fort och så gott!

Ingredienser

  • 6.5 dl socker
  • 2.5 dl mjölk
  • 2.5 dl grädde
  • 100 g smör
  • 0.5 krm salt
  • 1.5 dl kakao
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sjud sakta socker, mjölk, grädde, smör o salt i en 2-liters kastrull utan lock, rör om då och då!
    2. Lyft från värmen o rör i kakao Vispa m elvisp 8-10min på hög hastighet
    3. Smaka av med att röra i vaniljsockret!

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    bettanbom 31 augusti 2008

    Den här chokladsåsen var verkligen värd besväret. Den godaste jag ätit. Succé hemma hos oss. Mums!!

    belethfiniel 28 mars 2009

    aha håller verkligen med är värt besväret :D måste göra den igen :)

    LEDIVO 20 juni 2009

    Helt klart värd att stå och vispa de där minuterna. Du får en femma. //KAROLO

    Maj Björk 9 juni 2018

    Denna goda chokladsås gör jag nu, men hur länge ska den sjuda innan jag vispar i kakao. Tacksam för snabbt svar. ☀️?

    Relaterade Artiklar

    Barnkalasdax
    Statistik tillbaka visar faktiskt att det är många barn som föds i...

    Värmande drycker
    Hu,vad ruggigt det är. Vad passar väl bättre är lite värmande dryck...

    Värmande drycker
    Här kommer fler förslag på värmande drycker, vilket kan behövas nu när...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben